onsdag den 2. februar 2011

Set til salg: Abarth Simca

Gårsdagens indlæg om Vazeos samlingen, har fået mig til og kigge en del på Abarth biler.
Min favorit indtil videre er helt klart denne Abarth Simca der står tilsalg i Belgien.


Dens fulde navn er Abarth Simca 2000 GT Corsa. Corsa peger selvfølgelig på at det er en racermodel, men denne er stadig registreret til gadebrug.
Carlo Abarth var kendt som Fiat tuner, men har foruden fiat biler, blandt andet også sat sit præg på Simca og Porsche biler. I starten af 60'erne fik Abarth øjnene op for Simca biler og 2000 GT'eren var den første model.


Abarth Simca'en blev udviklet som en sportsvognsracer, og dens 2 liters Simca motor lavede lige over 200 hestekræfter. Dette kombineret med en tørvægt på kun 689 kg gav efter sigende en topfart på 270 km/h.
Dette er altså i en 2 liters bil fra 1964, det er meget imponerende efter min mening.


Denne konkrete bil er som sagt til salg i Belgien. Desuden er den højrestyret, men det ville jeg sagtens kunne leve med. Eneste minus er prisen. Der er ikke angivet nogen pris, men min erfaring siger mig, at er der ikke nogen pris, så har almindelige mennesker ikke råd. Find bilen til salg her. Firmaet der sælger den har desuden en masse andet spændende til salg. Blandt andet en Unipower GT. Find deres hjemmeside her.

2 kommentarer:

  1. Den er super FED ! Så en på Nürburgring i sommer...

    Og interessant forhandler du har fundet dig dér - med både Bizzarini, ASA 1000 og Lotus 47 til salg!

    SvarSlet
  2. Den der Lotus 47 har de haft til salg i årevis. Synes den ser lidt forfalden ud, men ja en rigtig fed bil. Der kommer forresten snart et indlæg om Lotus 47.

    SvarSlet